Specialist SEO

Fa cunostinta cu un specialist SEO!

Stim cu totii cam ce presupune sarcina unui specialist SEO, pentru ca daca avem idee ce inseamna SEO, de aici totul devine usor. Sa incepem!

Ei bine, un specialist SEO este acea persoana extrem de pasionata de marketing si publicitatea, care are rolul de a pozitiona un site web in topul rezultatelor cautarilor pe care le fac utilizatorii zi de zi. Cu alte cuvinte, daca detii o afacere in domeniul constructiilor, ai un site web si vrei sa te afli printre primele rezultate ale persoanelor interesate de aceasta ramura, un specialist SEO este solutia si aliatul de care ai nevoie. Specialistii  SEO sunt profesionisti in marketingul care foloseste cercetarea si analiza pentru a imbunatati clasarea unui site web pe motoarele de cautare, precum Google. Ei gasesc cele mai populare si relevante cuvinte-cheie utilizate in interogarile motoarelor de cautare si le introduc in site-uri web, ajutand motoarele de cautare sa gaseasca acele site-uri si sa le afiseze utilizatorilor web. Specialistul SEO pot lucra in agentii de marketing digital sau la departamente de marketing interne.


Majoritatea specialistilor in SEO au o diploma de licenta intr-un domeniu conex, precum marketingul sau tehnologia informatiei sau chiar jurnalism. Exista mai multe cursuri online mult apreciate pe care le puteti urma pentru a va imbunatati abilitatile in optimizarea motorului de cautare, desi certificarile pe care acestea le confera nu sunt necesare pentru a functiona ca specialist SEO. Majoritatea instruirilor online in SEO nu au nicio conditie prealabila. Specialistii SEO de succes au abilitati excelente de analiza, comunicare si cercetare, care le permit sa inteleaga nevoile clientilor si sa le ofere cea mai buna optimizare posibila.

Care sunt principalele responsabilitati ale unui specialist SEO?

Printre principalele responsabilitati pe care le regasim pe fisa postului unui specialist SEO sunt: elaborarea strategiilor de optimizare care sa mareasca clasamentul rezultatelor motorului de cautarea. De asemenea, identificarea cuvinte-cheie SEO pe care sa le utilizeze pe site-ul web si a materialelor de marketing. Acestora li se adauga stabilirea obiectivelor masurabile care demonstreaza imbunatatirea eforturilor de marketing, monitorizarea valorilor zilnice ale performantei pentru a intelege performanta strategiei SEO, comunicarea eficiena cu alti profesionisti in marketing pentru a alinia obiectivele si coolaborarea cu altii specialisti SEO din cadrul departamentului de marketing pentru a gestiona strategia SEO. Este absolut necesar sa scrieti continut convingator si de inalta calitate pentru site-uri web, inclusiv postari de blog si descrieri de pagini. 

Ce skill-uri trebuie sa aiba un specialist SEO?

Pentru a fi un specialist SEO de prima mana, sunt necesari doi-trei ani de experienta in dezvoltarea si executarea cu succes a campaniilor SEO, intelegerea algoritmilor motorului de cautare si a metodelor de clasare, experienta cu programe din industria SEO, cum ar fi Google Analytics sau Adobe Analytics. Mai departe, vorbim si despre cateva elemente cheie, cum ar fi cunoasterea instrumentelor de cercetare a cuvintelor-cheie si de extragere a datelor si capacitatea de a fi capabil sa finalizeze analiza competitiva a altor companii din industrie. In plus, sunt necesare abilitati excelente de comunicare scrisa si verbala (e-mail, telefon etc.) si familiarizarea cu WordPress sau alte sisteme de gestionare a continutului. De asemenea experiența cu alte aspecte ale marketingului, cum ar fi cresterea si promovarea clientilor reprezinta un plus.

Acestea fiind spuse, avand in vedere ca v-ati format o imagine de ansamblu a ceea ce este un specialist SEO si ceea ce face acesta zi de zi, este timpul sa iti planifici si tu o campanie de promovare a afacerii tale, caci specialistul SEO ti-l oferim noi. Avem in echipa WiseVision cativa specialisti SEO extrem de talentati, devotati muncii lor si foarte priceputi. Lasa-ti afacerea in mainile noastre si nu vei regreta!

Solicita audit Gratuit

    Contactati-ne pentru a beneficia de de auditare si consultanta gratuita.