January 16, 2021

Promovare Online

Promovarea online este esentiala daca vrei sa vinzi produse si servicii in mediul virtual. Clientii si potentialii clienti trebuie sa afle de ele, trebuie sa stie unde le pot gasi, cum le pot cumpara mai usor. Beneficiile pe care ti le aduce promovarea online si un plan de marketing online bine pus la punct sunt multiple.

Iti cresti vizibilitatea afacerii, rezultatele campaniilor de promovare sunt masurabile, stii mereu cat de bine ai reusit sa iti atingi obiectivele, ajustezi din mers investitia facuta, comunici direct cu publicul tinta, esti mereu langa el si vezi ce isi doreste de la tine. Costurile cu promovarea online sunt reduse, engagement-ul este crescut, performantele campaniilor sunt comparate rapid cu tool-uri specifice, clientii potentiali sunt gasiti mai usor, competitia nu mai este cu un pas in fata ta. Credibilitatea brandului creste printr-o promovare online profesionista, procesul de cumparare este influentat, produsele si serviciile sunt promovate fara limite geografice sau fizice.

Strategie de promovare

Pentru a promova produse si servicii in online ai nevoie de strategii. Strategiile de promovare in mediul online sunt diferite, de multe ori se combina cele online cu cele offline, desi vorbim de mediul virtual. Eficienta este mai mare daca sunt combinate, asa ca merita incercate. Care sunt strategiile de promovare online, pe care firmele cu experienta le pot pune in practica pentru tine? Avem SEO, vrem sa crestem numarul de vizitatori, dar in mod natural, optimizam continutul, avem content marketing, stimulezi interesul potentialilor clienti, fara promovarea explicita. Avem si e-mail marketing, promovarea serviciilor sau produselor prin mesaje trimise prin e-mail, social media marketing, pentru fidelizare clienti si consolidare pozitie in online, marketing afiliat, afiliatii sunt rasplatiti pentru vizite si clienti care vin pe site-ul oficial. Desigur putem include pe lista de strategii si folosirea Google Ads sau Pay per Click, firmele platesc pentru ca o reclama sa apara pe site-urile si serviciile Google sau pe motoare de cautare.

Promovarea unui produs

Adesea promovarea facuta de firmele cu experienta in acest domeniu incepe cu promovarea online a produselor. Lumea cauta produse si mai apoi servicii. Promovarea unui produs este destul de complicata, doar firmele cu experienta te pot ajuta sa o realizezi la modul profesionist. Promovarea de produs incepe cu gandirea unei povesti despre produsul respectiv. Dupa poveste urmeaza analiza competitiei, niciodata nu incercam sa intram intr-un razboi continuu cu ea, incercam sa vedem ce face bine si replicam si noi, dar in mod original, ce a reusit sa realizeze ea. Se va incerca gasirea unui aspect, unui lucru pe care competitia nu il face si se va implementa printr-o strategie bine gandita. Daca e vorba de produse noi numele nou de brand e obligatoriu, se vor testa si se vor alege doar numele de brand usor de retinut si care corespund valorilor principale ale brandului. La final se va face o promisiune interesanta, ceva ce face produsul respectiv pentru clienti si ne vom tine de ea, o vom oferi de fiecare data cand apare interactiunea cu produsul.

Promovare site                 

Promovarea unui site al companiei este importanta, este realizata de firmele cu experienta, prin: SEO, guest blogging si blogging, PPC si campanii bine targetate, retargeting, adica oferirea de reclame doar celor care au mai interactionat in trecut cu brandul, cu produse si servicii, reclame pe Facebook, videoclipuri si postari pe YouTube, e-mail marketing.

Metode de promovare

Metodele de promovare vor fi alese impreuna cu specialistii firmelor, se vor testa si gasi cele mai bune combinatii de metode pentru trafic de calitate si o promovare online cat mai buna si mai eficienta. Toate metodele de promovare se vor implementa pe rand si vor fi monitorizate rezultatele, firmele care promoveaza afacerile online au deja o lista cu cele mai bune si le vor folosi pentru a ajunge mai rapid la rezultatele dorite.

Promovare pe Google

Promovarea online se poate face si cu ajutorul Google, avantajele unei astfel de promovari fiind: creste vizibilitatea site-ului in online, ajungi mai rapid la potentialii clienti, poti targeta reclame in functie de relevanta, poti face keyword targeting, platesti doar cand cineva da click pe reclame, bugetele sunt mai usor de gestionat, poti face si retargeting eficient.

Promovare pe Facebook

Facebook este o platforma de social media folosita adesea in promovarea online. Motivele? Creste traficul online pe site-ul afacerilor, brandul are vizibilitate mai buna in online, publicul tinta existent este pastrat, este interesat in continuare de produse, servicii, le vede mereu, interactioneaza cu ele oricand, ROI-ul este mai bun, interactiunea cu potentialii clienti este eficineta, se acorda si suport imediat, ai reactii imediate din partea clientilor, stii ce isi doresc.

Partajează acest articol
Facebook
WhatsApp