August 30, 2022

De ce este optimizarea pentru mobil atât de importantă

Încă din 2018, proveniența traficului de pe dispozitivele mobile a început să crească, înregistrând la acea vreme un procent de peste 48%, astfel că și Google și-a regândit strategia și a început să valorifice website-urile care sunt optimizate pentru mobil. Asta face ca astăzi, motorul de căutare să perceapă versiunea de mobil a unui site ca fiind versiunea principal a acestuia.

În prezent, traficul de pe mobil a ajuns să depășească traficul de pe desktop, de aceea pentru a te situa pe o poziție bună în rezultatele motorului de căutare, site-ul tău ar trebui să fie optimizat corect pentru dispozitivele mobile (Mobile SEO).

Ce este Mobile SEO?

Mobile Search Engine Optimization este procesul de optimizare a site-urilor web pentru afișarea acestora de pe dispozitivele mobile, cum ar fi smartphone-uri sau tablete. Adică are rolul de a îmbunătăți experiența utilizatorului atunci când acesta accesează site-ul folosind un dispozitiv mobil și în același timp ajută site-ul să se claseze pe o poziție cât mai bună în rezultatele căutărilor.

De ce este importantă această optimizare?

Cum astăzi smartphone-ul este un obiect aproape indispensabil în viața oamenilor, fiind cea mai simplă cale de acces la informații, site-urile trebuie să-și regândească strategia ținând cont de eficiența optimizării mobile:

  • căutările de pe dispozitivele mobile reprezintă mai mult de jumătate din căutările de pe Google
  • site-urile optimizate pentru mobil apar mai sus în rezultatele motorului de căutare
  • o mare parte din traficul multor advertiseri provine din căutările de pe mobil
  • dacă site-ul nu este optimizat pentru mobil, iar la deschidere, acesta este dificil de utilizat, probabilitatea ca utilizatorii să îl închidă este de 5 ori mai mare

Înainte de a vedea cum putem face modificări pentru Mobile SEO, trebuie să vedem unde se poziționează website-ul din acest punct de vedere. Pentru a testa site-ul ne putem folosi de un tool numit Mobile-Friendly Test de la Google, care va analiza site-ul și ne va spune dacă este sau nu corect optimizat pentru mobil.

Optimizarea pentru mobil a unui website cuprinde o listă lungă de elemente de care să ții cont, iar acestea sunt câteva dintre cele mai importante setări pe care trebuie să le iei în calcul:

  • Experiența utilizatorului

Interfața paginilor web și experiența utilizatorului sunt doi factori vitali pentru procesul de achiziție a unui produs.

  • Navigarea

Utilizarea site-ului ar trebui să fie un proces simplu care să-i permită vizitatorului acces rapid la orice informație dorește.

  • Imaginile

Folosește imagini clare, cât mai relevante pentru ceea ce vinzi. Acestea trebuie să poată fi mărite cu ușurință.

  • Conținutul

Atunci când este afișat pe mobil, conținutul unei pagini trebuie să fie organizat astfel încât cele mai importante informații să fie afișate în partea de sus a paginii.

  • Acces simplu și rapid

Facilitează vizitatorilor un proces cât mai simplu de plasare a unei comenzi. Cu cât utilizarea site-ului este mai plăcută, cu atât și utilizatorii vor reveni.

Mobile SEO este mai important decât ne-am fi așteptat. Să ajungi la clienți în momentul potrivit, la locul potrivit și cu produsul potrivit este ceea ce optimizarea pentru mobil vă oferă.

Partajează acest articol
Facebook
WhatsApp